Thursday, November 10, 2016

Yerel SEO >

Google’da arama

Google’da arama yaparken, aramaları daha spesifik bir boyuta indirgemek için detaylı arama ile farklı arama kriterleri belirlenebilir. Bu kriterlerden biri de konum seçeneğidir. Bu seçeneğe göre aradığınız herhangi bir şeyi bir il ile sınırlandırabilirsiniz. Eskişehir’de yaşadığınızı varsayalım, bulunduğunuz şehirde pizza yemek istiyorsanız ve Google’da “en iyi pizzacı” anahtar kelimesiyle bir arama yaptığınız takdirde karşınıza tüm Türkiye genelinde pizzacıların arama sonuçları çıkacaktır. Bu yüzden “Arama Araçları” seçeneğinden ülke olarak Türkiye’yi ve konum olarak Eskişehir’i belitirseniz, arama sonuçlarınızın listesi Eskişehir için listelenecek ve siz de Eskişehir’de hizmetveren pizzacıları seçebileceksiniz.

Peki Yerel SEO Nasıl Yapılır?

Yerel SEO, düzgün bir optimizasyon ile doğru hedef kitlesine ulaşmayı sağlamaktadır. Bu şekilde kendi konumunuzu Google’ın anlamasını sağlayarak, Google tarafından istenilen konumda görünecek ve hedef kitlenizin size ulaşmasını kolaylaştıracaksınız. Verdiğimiz örneğe göre pizzacımızın konumunun Eskişehir olduğunu Google’ın öğrenmesini istiyoruz.

Lokasyon

Yerel SEO’nun yapılması için ilk önce, optimize ettiğiniz, title, description ve keywords kısımlarında hizmet verilen şehrin isminin yazılması daha doğrudur. Yine aynı şekilde “en iyi pizzacı” şeklinde belirlediğiniz anahtar kelimeniz bu kez “Eskişehir en iyi pizzacı” şeklinde olmalıdır ve title ve description kısımlarında da bu keyword aynı bu şekilde tekrar edilmelidir. Bu Google tarafından sitenizin hizmet verdiği lokasyonu belirleme konusunda en önemli yapılması gerekendir.

Yerel SEO Optimizasyonu

Ancak, hatırlatmakta yarar var; büyükşehirler dışında yerel SEO optimizasyonunda anahtar kelimelerinize genelde şehir ismi girilmesi tavsiye olunmaktadır. Çok spesifik bölge ve yerleşke isimleri çok seyrek olarak aratılmakta olduğundan doğru sonuç verse bile, az sayıda kişiye ulaşmanıza neden olacaktır. Bu da hem daha az dönüşüm (conversion) demek olacağı gibi aynı zamanda tıklama sayısının nisbeten az olmasından dolayı Google’dakikonumunuza olumsuz etki yapabilmektedir.
Yapılması çok yararlı olacak bir diğer önemli şey ise aynı lokasyona sahip internet sitelerinden backlink alınmasıdır.Eskişehir lokasyonuna sahip sitelerden alınan backlink, Eskişehir’e ilişkin aramalarda yine bu siteyi üst sıralara çıkaracaktır ve Google’da seçilen konuma göre sitenizin bulunması çok daha muhtemel olacaktır.

No comments:

Post a Comment